jueves, 14 de noviembre de 2013

Adjuntem el conte "La tortuga Sabia" que ens va facilitar Rut Garcia, Psicòloga que va dur a terme la xerrada L´educació emocional, una eina per créixer.

LA TORTUGA SABIA
Hi havia una vegada una tortuga de 6 anys a la que no li agradava anar a l’escola, i quan estava allà moltes vegades s’enfadava, cridava, donava patades i es barallava amb els seus amics. Només volia pintar. No volia compartir. Tots els dies s’enfadava amb algun company o amb el mestre , i després es sentia mooolt trista.
Cada cop s’esforçava per no barallar-se amb ningú i que no li cridessin l’atenció, volia portar-se bé, però sempre acabava enfadant-se per alguna cosa i fent allò que no havia de fer. A vegades pensava que era una tortuga dolenta, i això no li agradava.
Un dia es va trobar amb una tortuga moooolt gran, que tenia més de 100 anys, i molt sabia, i li va dir que l’ajudaria.
- T’explicaré un secret - va dir la tortuga sabia.
- Quin? – va preguntar la tortugueta.
- Tu tens sobre teu la solució a les teves baralles.
- On? - volia saber la tortugueta.
- A la teva closca!!. Pots amagar-te dins la closca cada vegada que vegis que estàs a punt d’enfadar-te, o de cridar, o de pegar algú.- Li va respondre la tortuga sabia – I dins de la teva closca et sentiràs bé i tranquil.la, ja veuràs.
- I com es fa? – volia saber la tortugueta.
- Primer de tot, quan vegis que t’estàs enfadant, has de dir “STOP“ i ràpidament ficar-te dins la closca. Després has de respirar profundament i pensar perquè t’estàs enfadant i com pots solucionar-ho, què pots fer amb això que t’enfada. Quan ja ho sàpigues, surts de la closca i fas allò que has pensat.
- I això és tot? Dons ho provaré!!! - va dir molt animada la tortugueta.
La tortugueta tenia moltes ganes de provar el seu nou secret. Al dia següent a l’escola, mentre pintava un dibuix, es va equivocar i va espatllar el full. Va començar a sentir que s’enfadava i quan estava a punt d’agafar el full i trencar-lo es va enrecordar del secret que li havia explicat la tortuga sabia, i així ho va fer. Primer va dir “STOP“ i es va ficar a la closca, va respirar i es va començar a sentir més tranquil.la. Va pensar que estava enfadada perquè no li havia sortit el dibuix i se li va ocórrer que podia demanar-li un altre full a la mestra per començar de nou. Quan va sortir de la closca tota decidida, es va trobar al mestre que la mirava somrient i li va dir:
- Què ha passat?
- M’he enfadat perquè he fet malbé el dibuix. Però m’he enrecordat d’un secret que em vas explicar la meva amiga sabia i he pensat que si em dones un altre full tornaré a començar – li va respondre la tortugueta.
- Tortugueta, estic molt orgullós de tu i molt content perquè t’has sabut controlar. I tant que et donaré un altre full i ja veuràs com et sortirà de bé aquesta vegada!!
La tortugueta estava molt contenta perquè el secret havia funcionat i perquè el mestre també estava molt content amb ella.
A partir de llavors, va provar el seu secret sempre que es començava a sentir enfadada i va aconseguir que els companys que no volien jugar amb ella pel seu mal caràcter veiessin que ara ja no s’enfada quan perdia ni pegava a ningú.
Mai més li van faltar amics, i tothom estava molt content amb ella. Però sobretot, l’important era que ella es sentia molt feliç.
STOP
RESPIRO
COM EM SENTO?
COM PUC SOLUCIONAR-HO?
Adaptació de la tècnica de Schneider i Robin.
© ACTIUHUMÀ, S.L.

No hay comentarios:

Publicar un comentario